Acasă > Confortul intestinal > Lactobacillus plantarum 299v

Lactobacillus plantarum 299v

Lactobacillus plantarum 299v, o tulpină prezentă în mod natural în microbiomul intestinal

Tulpina Lactobacillus plantarum 299v face parte în mod natural din microbiomul intestinal al persoanelor sănătoase(1). Aceasta contribuie la procesul de fermentație al multor alimente, în special de origine vegetală (de aceea se numește ”plantarum”). Lactobacillus plantarum 299v face parte din alimentația noastră de mai mult de 1,5 milioane de ani. Dar, o dată cu introducerea stilului de viață modern, aportul său tinde să scadă.

lactobacilles

Tulpina de Lactobacillus plantarum 299v este studiată de mai bine de 30 de ani

Tulpina de Lactobacillus plantarum 299v a fost izolată în anii 1980 din mucoasa intestinală umană. Aceasta a fost amplu studiată de mai bine de 30 de ani.

Lactobacillus plantarum 299v a fost selecționată în mod specific de către laboratoarele IPSEN pentru:

gastrointestinalSupraviețuirea sa la nivelul
tractului gastrointestinal
aderență
Proprietățile sale unice
de aderență
colonizarea
Capacitatea sa de colonizare durabilă
a mucoasei intestinale umane

Lactobacillus plantarum 299v rezistă natural la aciditatea gastrică și la sărurile biliare 4). Astfel, are capacitatea de a coloniza colonul(5) implantându-se pe mucoasa intestinală(3) pentru a :

  • crește populația de lactobacili, care sunt bacterii ale microbiomului intestinal normal al persoanelor sănătoase(6)
  • stimula producția de mucus intestinal(7) și o bună condiție a barierei intestinale.
  • Inhiba creșterea agenților cu potențial patogen(2,4).
  • Crește concentrația de acizi grași cu lanț scurt : sursă importantă de energie a mucoasei intestinale(5)

(1) Molin G et al. Numerical taxonomy of Lactobacillus spp associated with health and diseased mucosa of the human intestines. J. Appl. Bacteriol. 1993 ; 74 (3) : 314-23.
(2) Johansson ML et al. Administration of different Lactobacillus strains in fermented oatmeal soup : in vivo colonization of human intestinal mucosa and effect on the indeginous flora. Environ. Microbiol. 1993 ; 59 (1) : 15-20.
(3) Adlerberth I et al. A mannose-specific adherence mechanism in Lactobacillus plantarum conferring binding to the human colonic cell line HT-29. Appl. Microbiol. 1996 ; 62 (7) : 2244-51.
(4) Jacobsen CN et al. Screening of probiotic activities of 47 strains of Lactobacillus spp by in vitro techniques and evaluation of the colonization ability of 5 selected strains in humans. Appl. Environ. Microbiol. 1999 ; 65 (11) : 4949-56.
(5) Johansson ML et al. Survival of Lactobacillus plantarum DSM 9843 (299v) and effect on the short-chain fatty acid content of faeces after ingestion of a rose-hip drink with fermented oats. Int. J. Food Microbiol. 1998 ; 42 (1-2) : 29-38.
(6) Ahrne S et al (1998). The normal Lactobacillus flora of healthy human rectal and oral mucosa. Appl. Microbiol. 1998 ; 85 (1) : 88-94.
(7) Mack DR et al. Extracellular MUC 3 mucin secretion follows adherence of Lactobacillus strains to intestinal epithelial cells in vitro. Gut 2003 ; 52 (5) : 827-33.

Citiți și Confortul intestinal

Informații suplimentare privind microbiomul

Microbiomul intestinal

Microbiomul intestinal (sau flora intestinală) este alcătuit din aproximativ 100 000 miliarde de bacterii care colonizează intestinul și au un rol esențial pentru funcționarea organismului.

Informații suplimentare despre disbioză

Disbioza

Atunci când se modifică echilibrul dintre diferite bacterii ce alcătuiesc microbiomul, apare disbioza. Aceasta poate conduce la dureri abdominale, balonări sau tulburări de tranzit intestinal.

Smikactiv Flora<sup>®</sup>

Smikactiv Flora®

Smikactiv Flora® este un supliment alimentar pe bază de fermenți lactici. Fiecare capsulă de Smikactiv Flora® conține 10 miliarde de fermenți Lactobacillus plantarum 299V, o tulpină studiată științific…